-Vacature voor 6 seizoensarbeiders Netepark-Aannemer voor renovatie gebouwen Schoolstraat-IJsselsteinse scholieren bezoeken Herentals-Wat niet weg is, is gezien-Sportkampen tijdens de paasvakantie-KWB sportcomité viert 50-jarig bestaan.

Vacature voor 6 seizoensarbeiders Netepark
Het stadsbestuur werft zes technisch beambten (m/v) aan voor een tijdelijke betrekking als seizoensarbeider in het Netepark, van 1 april 2013 tot en met 30 september 2013. Kandidaten moeten in aanmerking komen om als gesubsidieerde contractueel (gesco) tewerkgesteld te worden. Solliciteren kan tot en met 20 februari 2013. Meer informatie vindt u bij de dienst personeel (tel. 014-28 50 50) en op www.herentals.be/vacatures.

Aannemer voor renovatie gebouwen Schoolstraat
Het college stelt een aannemer aan voor het uitvoeren van verbouwingswerkzaamheden aan de schoolgebouwen in de schoolstraat. De werkzaamheden kosten 916.147,24 euro.

Een deel van de schoolgebouwen werd een tweetal jaar geleden ontruimd, nadat een ingenieur er stabiliteitsproblemen had vastgesteld. Hierdoor kunnen het Rode Kruis en vzw Den Brand al een tijd geen gebruik meer maken van de lokalen. Door de gebouwen te vernieuwen wil het stadsbestuur hen opnieuw degelijke huisvesting bieden.

Subsidie voor Kreutzfeld Late Night
Het stadsbestuur kent Kreutzfeld Verein een subsidie voor gemeenschapsvormende projecten toe van 1.800 euro. Met Kreutzfeld Late Night brengt het theatergezelschap geen standaard theaterstuk maar wel teksten met een lichtprikkelende ondertoon in combinatie met livemuziek en dans.

Het koetshuis van Le Paige wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een zwoele nachtclub. De voorstellingen vinden plaats op 1, 2, 3, 7, 8, 9 en 10 maart. U kunt tickets bestellen op www.kreutzfeldverein.be.

IJsselsteinse scholieren bezoeken Herentals
Het jumelagecomité zet de succesvolle schooluitwisselingen van de voorbije jaren voort. Van woensdag 13 tot vrijdag 15 maart brengen Herentalse leerlingen een bezoek aan onze Nederlandse zusterstad IJsselstein.
Het tegenbezoek vindt plaats van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 mei. Tijdens hun verblijf in Herentals volgen de leerlingen van het Cals College les in Middenschool De Vesten. De uitwisseling wordt afgesloten met een feestelijke receptie voor alle ouders, leerlingen en leerkrachten op vrijdag 17 mei om 11 uur in de Lakenhal.

Metaloptredens in jeugdhuis 10R20
Het stadsbestuur kent een subsidie van 250 euro toe aan jeugdhuis 10R20 voor de organisatie van het cultureel jongerenevenement Metal genre. De avond met verschillende metaloptredens vindt plaats op zaterdag 23 februari.

Wat niet weg is, is gezien
Het stadsbestuur neemt deel aan de preventiecampagne ‘Wat niet weg is, is gezien’ van de FOD Binnenlandse Zaken. De campagne wil auto-inbraken voorkomen door autobestuurders eraan te herinneren alle waardevolle spullen uit hun wagen mee te nemen.

De gemeenschapswachten brengen campagnestickers aan op de parkeerautomaten, delen autoraamstickers met tips uit en wijzen autobestuurders op onveilige situaties. Het stadsbestuur ontwerpt ook een waarschuwingskaart die u op het dashboard van uw wagen kunt leggen.

Op de kaart staat de boodschap dat er geen waardevolle voorwerpen in de wagen liggen. Zo weten dieven dat ze niet in uw wagen hoeven in te breken. U kunt de waarschuwingkaart aanvragen bij de dienst preventie (tel. 014-28 50 50) of via het aanvraagformulier op www.herentals.be/inbraakpreventie.

Sportkampen tijdens de paasvakantie
Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen en jongeren vanaf zes jaar deelnemen aan sportkampen. Twee weken lang kunnen zij zich uitleven onder begeleiding van enthousiaste monitoren. Van 8 tot en met 12 april zijn er ook kleutersportdagen: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag voor kleuters geboren in 2007 en op woensdag voor kleuters geboren in 2008. Inschrijven kan vanaf maandag 4 maart op www.uitinherentals.be/sportkampen.

KWB sportcomité viert vijftigjarig bestaan
KWB Sportcomité bestaat vijftig jaar. Om dit te vieren ontvangt het stadsbestuur de vereniging op vrijdag 7 juni om 19 uur in de Lakenhal. KWB sportcomité heeft ook recht op een subsidie van 1.250 euro voor jubilerende verenigingen.

Burgemeester Jan Peeters is voorzitter brandweerzone
Burgemeester Jan Peeters werd tot voorzitter van de brandweerzone Kempen verkozen. Herentals krijgt hierdoor een belangrijke rol binnen de brandweerzone.